•  

 • 15 februarie - Ziua Națională a Lecturii sărbătorită în școala noastră - Maratonul lecturii- 1

 • Ziua internațională a siguranței pe internet "Împreună pentru un internet mai bun"

 • Proiectul educațional „Omul un produs eficient”  ediția a III-a
  Expoziție județeană - Simpozion on-line „Rămâi alături de noi nu abandona !”

 • Revista Minunata Copilărie nr. 9 1

 • Revista Minunata Copilărie nr. 8 1

 • Revista Minunata Copilărie nr. 7

 • Revista Rădăcini Nr.42

 • Revista Rădăcini Nr.32

 • Revista Rădăcini Nr.2

 • Fundaţia Paz y Cooperación, organizaţie neguvernamentală cu statut recunoscut de ONU, a dedicat cea de-a XXV -a ediţie a premiului său internaţional temei "Apa pentru toţi", urmărind în acest fel să atragă atenţia asupra accesului la apa potabilă, ca drept fundamental al omului. La concursul  din 2009 organizat pe cinci categorii  s-au prezentat numeroase lucrări din peste 48 de ţări din Europa, Africa, Asia, Statele Unite și America Latină. Un număr mare de lucrări s-au primit și de la elevi din România, Școala cu clasele I-VIII “Academician Marin Voiculescu”, din Giurgiu, care  a obţinut premiul întâi, alături de o școală din Turcia, la categoria “Centre scolare participante”, categorie care a ţinut seama de calitatea ansamblului lucrărilor prezentate de o institutie scolara.

1

 • Revista Minunata Copilărie

 • Revista Rădăcini Nr.1

 • Ziua Dăruirii 25.09.2019 - daruri de la copii pentru copii

 • Şcoala Gimnazială ,,Academician Marin Voiculescu” a încheiat un acord de colaborare cu organizația Salvați Copiii referitor la proiectul european Ora de Net, program aprobat și susținut de MEN. Obiectivul principal este educația digitală.
  Va invităm să accesați site-urile enumerate pentru a contribui alături de noi la promovarea folosirii creative, utile şi sigure a Internetului de către copii și adolescenți.

https://oradenet.salvaticopiii.ro/ 

https://www.facebook.com/SigurPeNet

https://oradenet.salvaticopiii.ro/resurse/sedinta-cu-parintii

https://oradenet.salvaticopiii.ro/docs/Ora_de_Net_incepe_acasa.pdf

https://oradenet.salvaticopiii.ro/docs/Parenting_in_era_digitala.pdf

Vă mulțumim pentru colaborare !

Echipa profesorilor – Voluntari Ora de Net din Şcoala Gimnazială ,,Academician Marin Voiculescu”

 

 • 21 Martie - Ziua Internationala a Padurii - Campanie de informare privind rolul benefic al padurii în cadrul Proiectului International Balkan LeAF

Participanti: cls. I C, B, a VI-a A și a VI-a D

 • În data de 16.04.2018, la sediul Şcolii Gimnaziale „Academician Marin Voiculescu” din  Giurgiu, a avut loc o activitate de prevenire a delincvenței juvenile, intitulată ”Împreună impotriva delicvenţei”

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu  Inspectoratul Școlar Județean din Giurgiu, prin Şcoala Gimnazială Academician Marin Voiculescu  Giurgiu şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu și reprezintă un proiect local de prevenire a delicvenţei  juvenile  în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial, realizat prin activităţi de informare/educare/sensibilizare cu privire la  riscurile comiterii de fapte antisociale, elevii implicaţi în proiect având oportunitatea de a afla astfel de informații în mod direct, de la persoanele aflate în detenţie cât şi de la specialiştii celor doua instituţii, Penitenciarul Giurgiu şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu.La activitate au participat reprezentanți ai Sectorului Reintegrare Socială din Penitenciarul Giurgiu, pe specializările psihologie şi asistenţă socială , ofiteri specialişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, cadre didactice, 200 elevi si doi deţinuţi din Penitenciarul Giurgiu, care au prezentat mărturii ale propriilor vieţi.

 

 • Vineri, 4 mai, celebrul dansator de dans sportiv şi om de televiziune, Mihai Petre, a fost prezent la Giurgiu în cadrul unui proiect („Start la Mişcare”) derulat cu sprijinul elevilor şi cadrelor  didactice ale Şcolii Gimnaziale “Academician  Marin Voiculescu” din Municipiul Giurgiu.

Demarată în decembrie 2017 printr-un spot TV care o are în centrul acțiunii pe cunoscuta handbalistă Cristina Neagu, campania ”Start la mișcare cu Tedi” continuă să transmită copiilor mesajul de a face sport și mișcare, adresându-se acestora și în cadrul unor vizite desfășurate în școli din țară. Astfel, elevi din Giurgiu, Ploiești, Vatra Dornei și Vălenii de Munte vor afla informații interesante și utile despre importanța mișcării. Nu în ultimul rând, vor pune și în practică cele însușite într-un mod care le va face acestora mare plăcere: în pași de dans. Mentor și antrenor le este, anul acesta, cunoscutul dansator Mihai Petre.